temabo logo

Plastične kace za vodu, hemikalije, fermentaciju voća

Plastične kace koje proizvodi Preduzeće TEMABO d.o.o Osečina se prave od polietilena visoke gustine PEHD (TR-144). Ove kace su naišle na širok spektar mogućnosti njihovog iskorišćavanja (u poljoprivredi, industriji, kućnoj upotrebi).

Kace se izrađuju od materijala koji je otporan na sunčevo zračenje (UV stabilizovan), ne odaju niti primaju miris ili boju supstanci koje se u njima nalaze.

Zbog toga se mogu koristiti za skladištenje različitih materijala: raznih vrsta hemikalija, tehničke vode, pijaće vode (kace za vodu), fermentaciju voća (kace za kominu) i povrća (kace za kupus).

tri velike crne plasticne kace

Plastične kace sa atestom o zdravstvenoj ispravnosti

Misleći na zdravlje svojih potrošača, kace koje proizvodimo, poseduju atest o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda. Polietilen visoke gustine PEHD (TR-144) je postojan na ekstremnim temperaturama (-30°c do + 60°c), tako da su kace idealan proizvod koji se može koristiti na duži vremenski period (materijal gubi postojanost, 5% na 50 godina).

Plastične kace su lagane, lake za održavanje i skladištenje, tako da u sve većoj meri zamenjuju slične proizvode pravljene od drveta ili metala. Kace poseduju i priključke ili slavine koje se izrađuju prema zahtevu kupca. Radi bolje perzervacije materije koja se nalazi u posudi, ove kace od plastike mogu posedovati i poklopac, nezavisno od dimenzija same posude.

Dimenzije i zapremina

PLASTIČNE KACE STANDARDNIH DIMENZIJA

Zapremina (l)2505007001.0001.5002.0002.5003.0004.0005.000
Prečnik D (Ø mm)6008009001.0001.2001.3001.4001.6001.6002.000
Visina H (mm)9001.0001.1001.3001.3501.5001.6501.5002.0001.600

*Dimenzije plastičnih kaca mogu biti podložne promenama, prema zahtevu kupca

Osnovne prednosti plastičnih kaca

lake su za prenošenje i održavanje
vremenom ne gube na postojanosti (5% na 50 godina)
otporne na UV zračenje, nisu podložne devijaciji
izrađuju se u različitim dimenzijama (od 250 l do 10.000 l)
kace koje izrađuje preduzeće TEMABO d.o.o su zdravstveno ispitane plastične kace mogu posedovati pregršt dodatnih elemenata (priključke,slavine,nivokazi..)
skica jedne plastične kace

Plastične kace imaju veoma široku primenu i mogu se koristiti u skoro svakoj oblasti. U poljoprivredi, maloj privredi i industriji.  Takođe, mogu se koristiti u domaćinstvima za fermentaciju voća (šljive, dženarike, dunje, jabuke, ili grožđa) i povrća ili kao rezervoari za vodu. Pored vode, plastične kace se mogu koristiti za  skladištenje raznih tečnosti kao što su vino, rakija, alkohol, ali i za stočnu hranu, kukuruz, pšenicu odnosno sve vrste zrnastih i praškastih materija i prozvoda, sve vrste hemikalija i slično.

Izuzetno su korisne i lake za korišćenje. Jedino što je neophodno obezbediti je da se postave na ravnu podlogu. Kada se ne koriste, mogu se veoma lako skladištiti na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Ako ih skladištite u zatvorenom, jedna od prednosti je velika ušteda prostora pošto se mogu ubacivati jedna u drugu. Iz tog razloga su veoma lake za transport i vrlo lako ih možete prebacivati sa jednog mesta na drugo.

Zašto izabrati plastične kace za skladištenje različitih materijala?

Postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir pri izboru kace za skladištenje. Cena, veličina i materijal su važni faktori, ali svakako jedan od najvažnijih je vrsta materijala od kojeg je ta kaca napravljena.

Većina kaca je napravljena od tradicionalnih materijala poput drevata ili metala, ali plastične kace postaju sve popularnije zahvaljujuci svojim brojnim prednostima. Evo samo nekoliko razloga zašto biste mogli da izaberete plastičnu kacu umesto tradicionalne:

  • Plastiče kace su lagane i jednostavne za postavljanje.
  • Otporne su na sve vremenske prilike i nema straha da će doći do korozije.
  • Manja je verovatnoća da će doći do curenja.
  • Pristupačnije su i isplatljivije na duži rok.
  • Mogu se izrađivati u različitim oblicima i veičinama u zavisnosti od vaših potreba.
  • Lako se čiste i održavaju.


Ako razmišljate o kupovini kace, bez obzira za koju namenu vam je potrebna, obavezno razmislite o kupovini plastične kace.

Kako se prave plastične kace?

Plastične kace se prave od polietilena visoke gustine (PEHD), koji je otporan na sunčevo zračenje. To je praktično vrsta roto oblikovanog rezervoara, koji se pravi ekstruzijom polietilena (HDPE) na prethodno napravljene kalupe (alate).

Rezultat je rezervoar koji nema bočne šavove ili spojeve. To znači da na bočnim stranama nema mesta da voda ili bilo koja druga tečnost prodre i da izazove štetu. A ako dođe do fizičkog oštećenja na kaci, to je vrlo lako popraviti (ogrebotine i udubljenja nisu problem za proizvod). Problem može napraviti samo direktno bušenje.

Koje su još prednosti plastičnih kaca?

Dakle, koje su još prednosti u odnosu na tradicionalni kace?

Za početak, plastične kace su otporne na koroziju i nepropusne su. Takođe su lagane i lake za transport, što ih čini odličnom opcijom za ruralna područja ili oblasti u razvoju gde pristup vodi može biti otežan. Mogu se lako premeštati sa jednog mesta na drugo. A pošto ne korodiraju i ne rđaju, savršene su za skladištenje vode i različitih tečnosti i na otvorenom.

Štaviše, plastične kace su pristupačne i mogu se lako prilagoditi vašim specifičnim potrebama. Dolaze u različitim oblicima i veličinama, tako da možete pronaci savršenu bez obzira da li ih koristite za ličnu upotrebu ili u poslovne svrhe u različitim vrstama industrije ili poljoprivrede.

Osim toga, lako se održavaju i čiste, što je veliki plus ako radite sa različitim vrstama hemikalija, vrdom vodom ili drugim zagađivačima. Sve u svemu, lako je zaključiti zašto je plastična kaca odličan izbor!

Plastične kace su izdržljive, nisu porozne, što znači da ne sadrže bakterije kao što to može biti slučaj sa npr. tradicionalnim drvenim kacama.

Dakle, ako tražite pristupačan proizvod, koji je izdržljiv i lak za čišcenje i održavanje, plastične kace su sigurno pravi izbor.

Proizvodnja plastičnih kaca u Osečini

Preduzeće Temabo d.o.o. osnovano je 2000. godine u Ostružnju i udaljeno je 5 km od Osečine u kojoj posluje veliki broj sličnih firmi. Osnovna delatnost preduzeća od 2000. do 2010. godine bila je proizvodnja i prerada plastičnih proizvoda (plasticne kaceplasticni rezervoariseptičke jame, šahte za kanalizaciju, plastični pontoni, ribnjaci, čamci…), a od 2010. delatnost je proširena i na proizvodnju drvenog peleta za ogrev. Preduzeće zapošljava 10 radnika.

Copyright © 2020 Temabo. d.o.o.
Izrada Sajta Alpha Media
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram