temabo logo

Zdravstveno ispravne plastične kace – Za sigurno skladištenje vode za piće

U svetu gde je zdravlje postalo prioritet, važno je osigurati da svi materijali koji dolaze u kontakt sa našom vodom za piće budu sigurni i zdravstveno ispitani. Plastične kace, koje se sve više koriste za skladištenje vode, zadovoljavaju stroge standarde zdravstvene ispravnosti.

Značaj zdravstvene ispravnosti plastičnih kaca

Zdravstvena ispravnost materijala korišćenih za skladištenje tečnosti, posebno vode za piće, od kritične je važnosti da se izbegne kontaminacija koja može dovesti do zdravstvenih problema.

Materijali koji nisu adekvatno testirani mogu oslobađati štetne hemikalije u vodu, što može imati ozbiljne zdravstvene posledice. Evo zašto je zdravstvena ispravnost tako važna:

Prevencija kontaminacije

 • Hemijska stabilnost: Materijali koji nisu zdravstveno ispitanu mogu oslobađati štetne hemikalije u vodu, kao što su BPA (bisfenol A) i ftalate, koji su poznati po svojim endokrinim disruptivnim svojstvima. Korišćenje zdravstveno ispitanih materijala osigurava da hemijski sastav vode ostane neizmenjen.
 • Biološka sigurnost: Materijali koji propuštaju mikroorganizme ili podržavaju njihov rast mogu učiniti vodu nebezbednom za piće. Zdravstveno ispitani materijali su dizajnirani da budu nepropusni za bakterije i plesni, čime se smanjuje rizik od biološke kontaminacije.

Usklađenost sa regulativama

 • Internacionalni i lokalni standardi: Zdravstvena ispravnost materijala mora biti u skladu sa strožim međunarodnim i lokalnim zdravstvenim standardima. Korišćenje materijala koji su sertifikovani prema ovim standardima osigurava poštovanje zakonskih propisa i štiti potrošače od rizika.

Dugoročna bezbednost i efikasnost

 • Izdržljivost: Materijali koji nisu samo hemijski inertni, već i fizički robusni, mogu izdržati dugotrajno korišćenje bez degradacije, što je posebno važno za kace koje će biti u upotrebi dugi niz godina.
 • Ekološki uticaj: Korišćenje zdravstveno ispitanih, recikliranih i reciklabilnih materijala smanjuje loš ekološki uticaj i podstiče održive prakse, što je sve važnije u savremenom poslovanju.

Poverenje potrošača

 • Transparentnost i verodostojnost: Proizvodi koji su zdravstveno ispitani pomažu u izgradnji poverenja potrošača. Transparentnost u pogledu zdravstvene ispravnosti materijala može povećati zadovoljstvo potrošača i lojalnost prema brendu, ističući posvećenost kompanije zdravlju i bezbednosti.

U suštini, zdravstvena ispravnost materijala nije samo tehnički zahtev, već ključna komponenta koja utiče na kvalitet života, bezbednost i zadovoljstvo potrošača. Izbor pravilnih materijala i procesa u proizvodnji plastičnih kaca ključan je za garantovanje da voda za piće ostane čista, sigurna i bezbedna za svakodnevnu upotrebu.

šest srnih plastičnih kaca
3 plasticne akce različitih boja

Materijali za izradu plastičnih kaca

Plastične kace se prave od polietilena visoke gustine (PEHD), materijala poznatog po svojoj izdržljivosti i hemijskoj inertnosti. PEHD je idealan za upotrebu u različitim temperaturnim uslovima, jer je postojan na temperaturama od -30°C do +60°C. Ova osobina ga čini savršenim za skladištenje svega, od vode za piće do industrijskih hemikalija.

Proces sertifikacije zdravstvene ispravnosti

Plastične kace koje koristimo za skladištenje vode za piće prolaze kroz rigorozne testove kako bi se osiguralo da su potpuno sigurne za ovu namenu:

 • Testovi na prisustvo teških metala: Proverava se da kace ne sadrže olovo, i druge štetne metale.
 • Mikrobiološka ispitivanja: Testira se da materijali ne doprinose rastu bakterija i drugih mikroorganizama.
 • Hemijska inertnost: Potvrđuje se da materijal ne reaguje sa skladištenim tečnostima, čime se izbegava bilo kakva kontaminacija sadržaja.

Prednosti korišćenja PEHD kaca

Upotreba PEHD materijala za izradu plastičnih kaca nudi brojne prednosti:

 • Dugovečnost: PEHD materijal zadržava svoje osobine do 50 godina, sa minimalnim gubitkom postojanosti. Obezbeđuje UV stabilnost, a o tome detaljnije možete pročitati u našem članku pod nazivom Zašto je važno izabrati UV stabilizovane plastične kace.
 • Reciklaža: PEHD je 100% reciklabilan, što omogućava jednostavnu preradu kada kace više nisu upotrebljive.
 • Sigurnost: PEHD ne sadrži BPA i druge štetne hemikalije, što ga čini sigurnim za dugotrajno skladištenje hrane i pića.

Izbor pravih materijala za skladištenje vode za piće je ključan za očuvanje našeg zdravlja. Plastične kace napravljene od PEHD materijala koje su zdravstveno ispitane pružaju ne samo sigurnost, već i praktičnost i dugovečnost.

Za više detalja, posetite našu stranicu o zdravstveno ispitanim plastičnim kacama koje proizvodimo i uverite se u kvalitet naših proizvoda.

Copyright © 2020 Temabo. d.o.o.
Izrada Sajta Alpha Media
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram