temabo logo

Plastični pontoni

U 21. veku, misleći na životnu sredinu, davno prevaziđena metalna burad, zamenjuju plastični pontoni. Takođe se izrađuju od polietilena visoke gustine PEHD (TR-144) i polipropilena PP metodom spiralnog namotavanja. Uz pravu ideju i malo truda može se napraviti prava mala oaza mira na vodi.

Svaki ponton poseduje pregradne komore i ventil priključak koji služi kao odušak. Komore se mogu ispuniti polistirenskom penom, koja će zadržati ili u potpunosti sprečiti ulazak vode prilikom mehaničkog oštećenja. Prema Vašem zahtevu ugrađuju se i plastični nosači konstrukcije koja je predviđena da se oslanja na sam ponton. Pontoni se isključivo izrađuju prema zahtevu kupca, u zavisnosti od njihove namene (ploveći , stabilni, marine).

Plastični pontoni – tabela nosivosti

Prečnik pontona Nosivost (potapanje 50%)
Ø 500 mm98 kg/m
Ø 600 mm140 kg/m
Ø 800 mm250 kg/m
Ø 1.000 mm390 kg/m
Ø 1.200 mm565 kg/m
Ø 1.300 mm660 kg/m
Ø 1.600 mm1.000 kg/m

Prednosti plastičnih pontona

Plastični pontoni su otporni na UV zrake, trpe ekstremne temperature -30°c + 60°c
Otporni na udarce, ne ostaju vidljivi tragovi po njima
Vizuelno dopadljivi, stabilni su za plovidbu
Ekološki ispitani (ne zagađuju životnu sredinu)
Laki za montiranje
Plastični pontoni su dugovečno rešenje (materijal gubi 5% svojih svojstava na 50 godina)
Plastični pontoni imaju dobru nosivost

Uz pomoć pontona (plastične cevi Ø300 ili Ø400 mm), moguće je napraviti i mini ribnjake. Ribnjaci su zaronjeni u vodu i služe skladištejne ribe u manjim koliličinama.

Ukoliko ste zainteresovani za plastične pontone ili bilo koji od naših proizvoda kao što su plastični rezervoari ili plasticne kace budite slobodni da nas kontaktirate ili pogledajte stranicu sa našim proizvodima

Copyright © 2020 Temabo. d.o.o.
Izrada Sajta Alpha Media
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram