temabo logo

Plasticne kace za kupus

Plasticne kace imaju jako široku primenu i mogu se koristiti na različite načine. Jedan od njih su i plasticne kace za kupus koje su u poslednje vreme veoma tražene. Ove kace čija je osnovna namena da se čuva i skladišti kupus tokom zime mogu imati ugrađenu slavinu u donjem delu kace. To omogućava laku i brzu zamenu tečnosti, odnosno pretakanje rasola.

Materijal od kog se izrađuju kace za kupus

Karakteristično za ove kace za kupus je to što se izrađuju od PEHD-a donosno polietilena visoke gustine. Ovaj materijal je otporan na sunčevo zračenje (UV stabilizovan) što znači da se u strukturi materijala nalazi UV stabilizator. Materijal ne menja svojstva prilikom upotrebe i ne dodaje niti prima miris supstanci koje se u njemu nalaze. Bez problema se nakon skladištenja kupusa, u letnjim mesecima kaca izrađena od ovakvog materijala može koristiti i za skladištenje vode. Ovaj materijal je izuzetno otporan i postojan na ekstremnim temperaturama (-30°c do + 60°c).

Plasticne kace za kupus – prednosti

Pored toga što su prilagođene za čuvanje i fermentaciju kupusa plasticne kace za kupus imaju i niz drugih prednosti u odnosu na npr. drvene kace i burad:

  • otporne su na UV zračenje
  • postojane su na ekstremnim temperaturama od -30°C do +60°C
  • lagane su i pogodne za transport i premeštanje
  • ne menjaju svojstva, ukus i miris materije koja se u njima nalazi
  • zdravstveno ispitane
  • mogu sadržati razne priključke (slavine, nivokazi, prirubnice…)
  • izrađuju se u različitim dimenzijama
  • lako se održavaju i čiste nakon upotrebe
  • lako se transportuju i montiraju na bilo koje prevozno sredstvo

U odnosu na druge materijale i klasične drvene kace, prednost je što nakon upotrebe nema potrebe ze nekim dodatnim održavanjem. Kada se iz kace izvadi kupus, dovoljne je dobro i temeljno pranje nakon čega se ta ista kaca može koristiti i za skladištenje vode. Ove kace su veoma zgodne za korišćenje. Ukoliko ih imate više, mogu se spakovati jedna u drugu i tako omogućiti veoma veliku uštedu prostora. Lagane su i lako se prenose i transportuju. Kace se postavljeju na ravnu podlogu, a kada se ne koriste, mogu biti u zatvorenom ili otvorenom prostoru.

Copyright © 2020 Temabo. d.o.o.
Izrada Sajta Alpha Media
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram